€ 3.99

Fysiologie voor gevorderden, de microcirculatie

Fysiologie voor gevorderden is een nieuwe serie van www.zowerkthetlichaam.nl. 'Introductie in de fysiologie' is een succesvolle uitgave van www.zowerkthetlichaam.nl. Maar waar Introductie in de fysiologie vooral bedoeld is om basiskennis over de fysiologie op te doen, is de nieuwe serie 'Fysiologie voor gevorderden' vooral geschikt voor mensen die al enige basiskennis over de humane fysiologie hebben. De serie 'Fysiologie voor gevorderden' is uitgebreid met het deel 'de microcirculatie'. In het deel 'de microcirculatie' wordt beschreven wat de functie van metarteriolen, capillairen, venulen en het lymfesysteem is in het handhaven van de homeostase. Heb je nog weinig verstand van de fysiologie dan wordt aangeraden om 'Introductie in de fysiologie' te bestuderen.
Het belangrijkste doel van de circulatie; transport van voedingsstoffen naar de weefsels en afvoeren van afvalstoffen, vindt plaats in de microcirculatie. De kleine arteriolen reguleren de doorbloeding van weefsels. Echter weefselspecifieke veranderingen beïnvloeden op hun beurt weer de diameter van de arteriolen en daarmee de weefseldoorbloeding.
Het menselijke lichaam telt ongeveer 10 miljard capillairen en deze capillairen hebben een totale oppervlakte van ongeveer 600 vierkante meters. De wanden van deze capillairen zijn extreem dun; maar één cellaag dik. Door deze verschillende eigenschappen van capillairen kan transport van voedingsstoffen en afvalstoffen tussen weefsels en circulatie snel plaatsvinden.

Preview document (5 of 16 pages)

Unlock document

Download all 16 pages for € 3,99

Add document to cart
Log in via e-mail
New password
Subscribe via e-mail
Sign up via Facebook
Shopping cart

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

[Inviter] gives you € 2.50 to purchase summaries

At Knoowy you buy and sell the best studies documents directly from students.
Upload at least one item, please help other students and get € 2.50 credit.

Register now and claim your credit