€ 17.99

Ebook - De gewoonte weg | Jimmy Picard

Ebook - De gewoonte weg | Jimmy Picard

Uit een artikel dat een onderzoeker van Duke University in 2006 publiceerde bleek dat meer dan 40% van de dagelijkse verrichtingen van mensen niet gebeurde op grond van een beslissing, maar uit gewoonte.

We hebben allemaal te maken met problemen in ons leven en iedereen wilt bepaalde dingen wel veranderen. Maar er is een gat tussen dat wat we willen en wat we daadwerkelijk doen. Dit gat wordt aan een heleboel dingen toegeschreven. Voor het grootste gedeelte ligt dit aan de persoon zelf dat het niet lukt om te veranderen. Het probleem ben jij niet zelf, maar de benadering van verandering is het probleem. Het opbouwen van gewoontes en het bewerkstelligen van positieve veranderingen kan makkelijk zijn, als je de juiste methode weet toe te passen. We weten tenslotte dat gewoontes belangrijk zijn, we hebben gewoon meer goede gewoontes nodig en minder slechte. Om succesvolle gewoontes te kweken en gedrag te veranderen, moet je drie dingen doen:
1. Stop met het veroordelen van jezelf.
2. Splits je (nieuwe) identiteit en ambities op in kleine handelingen.
3. Verwelkom fouten als ontdekkingen en gebruik ze om verder te komen.

Wij mensen zijn ervan overtuigd dat er nooit genoeg tijd zal zijn, daardoor zeggen we nee tegen veranderingen. Door klein te beginnen kan een grote verandering tot stand komen zonder je zorgen te hoeven maken om de tijd die het kost. We leven in een door ambitie gedreven cultuur die haar wortels heeft in directe bevrediging. Dit geeft moeite met het idee van geleidelijke vooruitgang. Wanneer dingen niet snel genoeg gebeuren, raken mensen gefrustreerd en ontmoedigd.

Veranderingen die in eerste instantie klein en onbelangrijk lijken, kunnen uiteindelijk tot opmerkelijke resultaten leiden als je bereidt bent om ze jarenlang vol te houden. We krijgen allemaal met tegenslagen te maken, maar op de lange termijn hangt de kwaliteit van ons leven vaak af van de kwaliteit van onze gewoontes. Met dezelfde gewoontes krijg je dezelfde resultaten. Toch is er met betere gewoontes van alles mogelijk.

De basis van dit E-book is de identiteit en ambitie met daarbij de vier kernprincipes van gewoontes. De beschreven strategieën in dit E-book zijn relevant voor iedereen die opzoek is naar de verbetering in gewoontes. Of je jezelf nu richt op je gezondheid, financiën, productiviteit, relaties, werk, school of gewoonweg je hele leven. Alles zolang het maar om menselijk gedrag gaat. Knoop goed in je oren: menselijk gedrag verandert altijd: van situatie tot situatie, van moment tot moment, van seconde tot seconde. Als je weet hoe je menselijk gedrag kunt aanpassen, ben je klaar om elke gedragsverandering in je leven op te pakken.

Over auteurs en boeken
Elementaire gewoontes, James Clear
James Clear schreef het boek Atomic Habits oftewel Elementaire gewoontes (2018). James Clear heeft het over vier pilaren van gedragsverandering: maak het zichtbaar door een aanwijzing, dit zet je hersenen ertoe de gewoonte in gang te zetten. Maak het aantrekkelijk, verlangen, het verlangen zorgt ervoor dat je actie wilt ondernemen. Maak het gemakkelijk, actie, het uitvoeren van de daadwerkelijke gewoonte. Maak het bevredigend, beloning, dit is het doel van de gewoonte; wat we ermee willen bereiken.

Waarom Elementaire gewoontes?
Drie boeken die samen &eactue;&eactue;n compleet verhaal vormen. Een van die gekozen boeken is Elementaire gewoontes. Dit boek wordt door diverse forums en boekdeskundigen gezien als h&eactue;t boek voor gedragsverandering. Dit boek heeft het over aanwijzing, verlangen, actie en beloning. Dit is gebaseerd op de Macht der gewoonte, welke drie kerncomponenten kent.

Macht der gewoonte, Charles Duhigg
Charles Duhigg schreef het boek The power of habit oftewel Macht der gewoonte (2013). Charles Duhigg heeft het over de gewoontelus of ‘habit loop’ welke bestaat uit drie stappen: de cue als aansporing, routinehandeling en beloning. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over de gewoontes van individuele personen. Het tweede deel gaat over de gewoontes van succesvolle organisatie. Het laatste gedeelte gaat over maatschappelijke gewoontes.

Waarom Macht der gewoonte?
Dit boek heeft toegevoegde waarde omdat dit de basis gevormd heeft voor met name Elementaire gewoontes, maar ook Kleine gewoontes. Door met een bewezen methode, namelijk: signaal, routine en beloning, gewoontes te kunnen aanpassen en verbeteren. Daarnaast gaat de Macht der gewoonte ook een heel stuk dieper in op gewoontes in groepsverband, denk hierbij aan de samenleving en op het werk.

Kleine gewoontes, BJ Fogg
Brian Jeffrey Fogg schreef het boek Tiny habits oftewel Kleine gewoontes (2019). BJ Fogg is een Amerikaanse sociale wetenschapper die momenteel als onderzoeker aan de Stanford University werkt. Ons gedrag is volgens Fogg samen te vatten in de volgende formule: B = M A P. Dat staat voor: B= Behaviour, gedrag. M = Motivation, motivatie. A= Ability, vermogen. P = Prompt, aanleiding. Dit is ook wel het gedragsmodel volgens BJ Fogg.

Waarom Kleine gewoontes?
De Kleine gewoontes is een van de meest recente boeken over gedragsverandering. De inhoud is gebaseerd op gedrag, motivatie en vermogen. De schrijver van dit boek heeft een grote kennis op het gebied van onder andere gewoontes. Hij is daarnaast ook professor aan de Stanford University. Op een goed begrijpbare methode deelt hij zijn ervaringen net zoals hij deze met zijn studenten deelt.

Preview document (10 of 53 pages)

Unlock document

Download all 53 pages for € 17,99

Add document to cart
Report document Report document

€ 17,99

Add document to cart
  • check Money back guarantee
  • check Documents can be downloaded immediately
  • check € 0,50 discount when paying with balance

Specifications

Seller

Jimmypicard

2 documents uploaded

3 documents sold

Earn from your summaries?

icon 2

Do you make summaries or do you have any completed assignments? Upload your documents to Knoowy and earn money.

Upload document
Log in via e-mail
New password
Subscribe via e-mail
Sign up via Facebook
Shopping cart

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

[Inviter] gives you € 2.50 to purchase summaries

At Knoowy you buy and sell the best studies documents directly from students.
Upload at least one item, please help other students and get € 2.50 credit.

Register now and claim your credit