$ 7.58

200+ Hoofdvragen voor scripties (Toegepaste) Psychologie (hbo) | Onderzoeksvraag

200+ Hoofdvragen voor scripties (Toegepaste) Psychologie (hbo) | Onderzoeksvraag

Het succes van een scriptie (Toegepaste) Psychologie hangt sterk af van de kwaliteit van de hoofdvraag. Een goede hoofdvraag is essentieel voor een gedegen afstudeeronderzoek, omdat deze de basis vormt van het hele onderzoeksproject en omdat-ie bepaalt welke onderwerpen moeten worden onderzocht. Een goed opgestelde en goed gestructureerde hoofdvraag zorgt ervoor dat je onderzoek gericht en relevant blijft, zodat je een effectief en overtuigend betoog kunt schrijven.

In deze gids heb ik een lijst opgesteld van meer dan 200 onderzoeksvragen die je kunt gebruiken als voorbeeld en ter inspiratie, zoals:

- In hoeverre heeft de toepassing van mindfulness-based cognitieve therapie gebaseerd op de achtergrondtheorie van Zindel V. Segal een positief effect op het verminderen van depressieve symptomen bij volwassenen met chronische pijn en een lage socio-economische status in de regio Eindhoven?
- Wat is het verband tussen persoonlijkheidstrekken, zoals ‘openness’ en ‘conscientiousness’, en het gebruik van sociale media, met specifieke focus op sociale verbinding en online privacy, bij jongvolwassenen (18-25) in de stad Amsterdam?
- Welke rol spelen specifieke familierelaties, zoals emotionele ondersteuning en conflicten, in de ontwikkeling van stemmingsstoornissen bij adolescenten met een lage socio-economische status in de gemeente Rotterdam?
- In hoeverre heeft de toepassing van cognitief gedragstherapie gebaseerd op de schema-theorie van Jeffrey Young een positief effect op het verminderen of voorkomen van specifieke subtypes van eetstoornissen, zoals anorexia nervosa en boulimia nervosa, bij adolescenten in de regio Amsterdam?
- Welke rol spelen specifieke sociaal-emotionele vaardigheden bij het voorkomen van recidive van delinquent gedrag bij jongeren (14-18) met een geschiedenis van seksueel geweld in het Nijmegen gevangeniscomplex?
- In hoeverre hebben de sociale omstandigheden waaronder jongeren in Amsterdam Noord leven, een invloed op hun gebruik van drugs en alcohol, en hoe kunnen deze omstandigheden worden verbeterd met behulp van evidence-based preventieprogramma's?
- Welke gevolgen heeft de toepassing van motivational interviewing interventies op het verminderen van drugsgebruik en het verbeteren van de behandelmotivatie van middelbare scholieren in Amsterdam Zuid-Oost?
- In hoeverre hebben de persoonlijkheidstrekken van individuen in de gemeente Utrecht een invloed op hun vatbaarheid voor verslaving, en hoe kunnen deze persoonlijkheidstrekken in aanmerking worden genomen bij het ontwikkelen van preventie- en behandelingsstrategieën?

Preview document (3 of 24 pages)

Unlock document

Download all 24 pages for $ 7.58

Add document to cart
Report document Report document

Knoowy benefits

$ 7.58

Add document to cart
  • check Money back guarantee
  • check Documents can be downloaded immediately
  • check $0.50 discount when paying with balance
  • check Receive free quiz questions with document

Specifications

Seller

Teachmehowtodothat

65 documents uploaded

648 documents sold


Teachmehowtodothat (TMH) & Tim helpen studenten met afstuderen. TMH heeft meer dan 1000 studenten geholpen aan 20+ hogescholen, 10+ universiteiten en 60+ opleidingen.

Heb je vragen? Neem gerust contact op of check de website: www.teachmehowtodothat.com.

Ook aanwezig op Stuvia.

Available in bundle

Log in via e-mail
New password
Subscribe via e-mail
Shopping Cart

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

Deal: get 10% off when you purchase 3 or more items!

[Inviter] gives you € 2.50 to purchase summaries

At Knoowy you buy and sell the best studies documents directly from students. <br> Upload at least one item, please help other students and get € 2.50 credit.

Register now and claim your credit